Žemieji Šančiai – NT plėtra keičia mikrorajono veidą

Žemieji Šančiai
Žemieji Šančiai

Sudėtingėjant situacijai Vilniuje, kur tampa vis sunkiau įsigyti naujas teritorijas, nekilnojamojo turto (NT) vystytojai atranda Kauno galimybes. Laikinoji sostinė turi dar nemažai vidutinės ar prestižinės klasės būsto plėtrai tinkamų teritorijų. Viena jų – Žemieji Šančiai. Mikrorajonas yra šalia miesto centro, pasiekiamas lengvai ne tik automobiliu, dviračiu ar paspirtuku, bet net ir pėsčiomis.

„Palei Nemuno pakrantę įsikūrę Žemieji Šančiai turi nemažai nekilnojamojo turto plėtros potencialo ir sulaukia vis daugiau daugiabučių vystytojų dėmesio. Mikrorajonas tampa vienu populiariausių Kaune tarp tų, kurie ieško naujų namų šalia gamtos ir miesto centro“, – sako INREAL NT brokerė Edita Urbanavičiūtė. Anot jos, daug prie augančio Žemųjų Šančių patrauklumo prisidėjo Kauno miesto savivaldybė tvarkydama gatves, parduodama apleistus pastatus varžytinėse. Tai suteikė galimybę įvykti kareivinių komplekso A. Juozapavičiaus g-vėje bei buvusio „Drobės“ fabriko konversijoms, kur atsirado daug būstų, kūrybinių erdvių, biurų, prekybos ir sandėliavimo patalpų. Dėl mikrorajono teritorijų konversijos iš karinių-gamybinių į būstus Žemieji Šančiai tapo namais beveik tūkstančiui šeimų.

Buvęs Drobės fabrikas, dabar - multifunkcninis komercinis centras
Buvęs Drobės fabrikas, dabar – multifunkcninis komercinis centras
Buvusios kareivinės A. Juozapavičiaus g-vėje (Žemieji Šančiai), dabar – butai
Buvusios kareivinės A. Juozapavičiaus g-vėje (Žemieji Šančiai), dabar – butai
Nauji būsto projektai

Per keletą paskutinių metų Žemuosiuose Šančiuose išplėtoti bent trys dideli būsto projektai: Juozapavičiaus13 teritorija su didele pasirinkimo įvairove, nedidelių kvadratūrų projektas „Arčiau Nemuno“, trys „Kaunoramos“ 16-aukščiai. 2022 metais rinką papildė projektas „Šančių ritmu“, pasiūlęs aukštesnės kokybės būstą ir tvarius sprendimus. Projekto įgyvendinimas vyks dviem etapais, bus pasiūlyta 72 būstų nuo 45 iki 60 kv. m. 2022-2023 metais suplanuota dar keletas naujų daugiabučių projektų.

Edita Urbanavičiūtė, INREAL NT brokerė
Edita Urbanavičiūtė, INREAL NT brokerė
Naujas projektas Žemuosiuose Šančiuose „Šančių ritmu“
Naujas projektas Žemuosiuose Šančiuose „Šančių ritmu“
Kainų ribos plačios

„Šiandien būsto pasiūla Žemuosiuose Šančiuose pasižymi itin didele įvairove – nuo nedidelių 30 – 40 kv.m butų iki erdvių butų per du aukštus, kurių plotai gali siekti virš 100 kv. m. Būsto kainos priklauso nuo projekto koncepcijos, klasės, vystytojo požiūrio į kokybę, tvarumą, inovacijas. Naujas vidutinės klasės būstas su daline apdaila mikrorajone šiandien gali kainuoti nuo 2000 iki 3000 Eur/ kv. m. Būtent šios klasės būstų pasiūlymai vyrauja pirminės mikrorajono butų rinkos pasiūloje. Kainų ribos gali būti dar platesnės, „perlipti“ 3000 Eur/kv.m, ir tai priklauso nuo daugelio faktorių: suplanavimo efektyvumo, statybos ir apdailos medžiagų, vaizdo pro langą. Ypatingam būstui kauniečiai nėra linkę taupyti“, – pasakoja E. Urbanavičiūtė.

„Kaunorama“. Žemieji Šančiai
„Kaunorama“. Žemieji Šančiai

Atliepdama poreikį šalia įsikūrė ir Karalienės Mortos mokykla, buvo renovuotas valstybinės mokyklos pastatas. Prasidėjus mikrorajono konversijai, aktyviai gerėja visa jo socialinė infrastruktūra.

Nemuno pakrantės

Ypatingas Žemųjų Šančių traukos centras – Nemuno pakrantė, kuria driekiasi susisiekimui su miesto centru, pasivaikščiojimui ir sportui skirti takai. Jais patogiai pasiekiamas ne tik Kauno centras ar Panemunė, bet ir Žalgirio arena.

Nemuno pakrantė. Žemieji Šančiai
Nemuno pakrantė. Žemieji Šančiai

Savivaldybės planuose – Nemuno pakrantės renovacija, nutiesiant naujas gatves, dviračių ir pėsčiųjų takus, sukuriant erdves bendruomenės poilsiui.

Žaliakalnis – Kauno rajonas, kuris visada „ant bangos“

Aleksotas – nuo Kauno „paraščių“ iki iššūkio tapti Naujuoju miesto centru

Kauno Vilijampolės metamorfozė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *