Trys Vilniaus rajonai, kur naujus butus išpirks greičiausiai

INREAL grupės nuotr.

Vilniaus naujų butų segmente per paskutinius metus didžiausiu likvidumu išsiskyrė trys sostinės mikrorajonai: Saltoniškės (Žvėryno dalis), Šnipiškės bei Naujamiestis. Šių rajonų vidutinis paskutinių metų likvidumo rodiklis siekė nuo 0,5 iki 0,8 – tai reiškia, kad visą juose esančią naujų butų pasiūlą, nekintant paklausos ir pasiūlos rodikliams, galima tikėtis išparduoti per 6–10 mėnesių.

Robertas Žulpa INREAL grupės analitikas

Tai greta miesto centro esantys, puikią socialinę bei susisiekimo infrastruktūrą turintys Vilniaus rajonai. Šiuose rajonuose vystomi puikiai suplanuoti aukštesnio segmento butų projektai, kurių vidutinė kaina siekia 1 700 – 2 000 EUR/kv. m.

Be to, tiek Saltoniškių, tiek Šnipiškių viena pagrindinių populiarumo priežasčių yra nuolat besiplečiančių Naujojo miesto centro (NMC) ir „Technopolio“ biurų miestelio kaimynystė, kuriuose yra sukoncentruota didelė dalis Vilniaus darbo vietų. Todėl galima prognozuoti, jog paklausa būstui, o tuo pačiu ir likvidumas, šiuose rajonuose išliks ne tik trumpuoju, bet ir ilguoju laikotarpiu.

Naujamiestyje ir Šnipiškėse pasirinkimo galimybės pirkėjams yra vienos didžiausių Vilniuje – kiekviename iš šių rajonų galima rinktis iš daugiau nei 400 butų. O tai lemia didžiausią butų paklausą. Vidutiniškai per mėnesį Naujamiestyje ir Šnipiškėse parduodama atitinkamai po 47 ir 48 butus.

 

Saltoniškėse pasiūla ribota – butai čia parduodami vieninteliame dideliame projekte „Žvėryno namai“. Tačiau Saltoniškių rajone dar yra nemažai sklypų ar apleistų teritorijų, kuriose anksčiau ar vėliau bus vystomi gyvenamieji daugiafunkciai nekilnojamojo  turto projektai.

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *